Voeren in het kort

De Voerstreek bestaat uit 6 kleine dorpen (Moelingen, 's Gravenvoeren, Sint-Martens-Voeren, Sint-Pieters-Voeren, Teuven en Remersdaal). Het geheel vormt een prachtige streek die ongeveer 50 km2 bedraagt en waar de natuur nog de ruimte heeft om haar gang te gaan.

Je wordt omringd door een groene omgeving waar pittoreske huisjes, boerderijen, kastelen, bossen, velden en hier en daar een kerk of kapel te vinden zijn. Een ideaal decor voor iedereen die even het drukke stadsleven wil ontvluchten of simpelweg wil komen genieten van de rust en natuur.

Wandelen en fietsen

Wandelen

De Voerstreek verwelkomt elke wandelaar op haar wandelnetwerk dat ongeveer 125
kilometer bedraagt.

Met behulp van de Voerstreek wandelkaart (gratis ter beschikking
in onze B&B) kan je een eigen wandelroute uitstippelen. Je kan hiervoor gebruik maken van een 90-tal genummerde knooppunten. Zo is er voor iedereen een wandeling op maat.

Daarnaast zijn er ook talrijke wandelroutes op voorhand uitgestippeld en vele hiervan volgen een bepaald thema (boswandeling, holle wegen, mooie hoeves & kastelen, panoramaroute, ...).

Fietsen

Uiteraard heeft de Voerstreek ook een prachtig uitgewerkt fietsroutenetwerk. Net zoals de wandelroutes werkt dit systeem met knooppunten, waarbij je je eigen tocht kan uitstippelen.

In de Voerstreek kan je zowel relatief vlakke tochten langs de Maas maken, maar ook wie houdt van het zwaardere werk zal hier zijn gading vinden in de meer glooiende gebieden. 

Ook voor de mountainbikers is er een routenetwerk (Euregio) dat je langs de iets ruigere wegen en paden stuurt. 

Meer info omtrent wandel- en fietsroutes, evenals huren van (elektrische) fietsen in de Voerstreek kan je vinden op de site van Toerisme Voerstreek.

Bezienswaardigheden

  • Pomoenologisch onderzoekscentrum: De kelders van i Genne Pley: ambachtelijke appelwijn)
  • Stroopstokerij in het kasteel van Pietersvoeren

  • De kolenmijn van Begny (enige in België)
  • Daguitstap naar Maastricht, Luik of Aken (allen dichtbij)
  • Kasteel en forellenvijvers van Sint-Pieters-Voeren

  • Bezoekerscentrum Voerstreek
  • Slakkenkwekerij Sint Heribertus
  • Imkerij Beelicious

  • Mergelgrotten Kanne

Meer info omtrent deze en nog veel meer uitstappen / bezienswaardigheden kan je vinden op de site van Toerisme Voerstreek.

Links

Go to top